8.11.13

Rande s hvězdičkou


Nedá mi, abych se k tomuhle tématu týdne s vámi nepodělila o příběh, který mi kdysi kdosi vyprávěl. Je mezi námi mnoho seniorů, kteří se i v pokročilém věku zabývají a podotýkám, že rádi, počítačovou technikou. Takovou byla i paní, říkejme jí pro náš příběh třeba Jana. Náhodou při brouzdání na internetu narazila na seznamku, kde se jí zalíbil pan Karel. Začali si spolu dopisovat, jak už to v podobných případech bývá a netrvalo ani měsíc, kdy pan Karel vyslovil přání svoji kamarádku poznat tak říkajíc "na vlastní oči".

Sešli se na tradičním místě, v tiché kavárničce. Pan Karel objednal kávu, zákusek, víno. Byl slušně oblečený, uhlazeného vystupování, prostě, jak si v duchu řekla paní Jana "štramák". Dozvěděla se, že žije dlouhou dobu sám, vlastně nikdy ani ženatý nebyl. Když se ho zeptala proč, mlčel. To už bylo Janě trochu divné, ale říkala si jen tak pro sebe, že je to třeba proto, že se zatím nechce s nějakými detaily svého života svěřovat. Jen s údivem pozorovala, jak pro sebe neustále objednával kromě společné večeře další a další víno, i když ona stále vydržela u své jedné skleničky. Bylo už pozdě večer, když se rozhodla z vinárny odejít a dala to panu Karlovi najevo. Čekala samozřejmě, že útratu zaplatí. Ale světe div se, nestalo se tak. Pan Karel, již značně společensky unavený, bez obalu řekl, že u sebe nemá ani korunu, a že mu zase jednou vyšla jeho finta. Seznámit se s naivní osobou a dobře se přitom najíst a napít, samozřejmě zadarmo. Paní Jana nechtěla ve vinárně dělat rozruch, i když jí tahle informace vyrazila dech a přišla o všechny své iluze. Když se pan Karel sebral a s úsměvem odešel, bez mrknutí oka zaplatila jeho i svoji útratu. Rande, které pro sebe nazvala "rande s hvězdičkou" tak skončilo neslavně. Paní Jana nakonec mohla být ráda, že nedopadla ještě hůř.

Jak vidíte, není důležité jenom kam na rande, ale také s kým. Před podobnými podvodníky je třeba se mít stále na pozoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat